zaterdag 12 januari 2008

Wilders laat politie los op tegenstanders

Wilders extrremistWilders heeft het weer voor elkaar. Hij heeft de Amsterdamse politie losgelaten op mensen die in de openbare ruimte zijn hatelijke politiek aan de kaak stelden. Vanmiddag pakte die Amsterdamse politie op de Dappermarkt in Amsterdam drie mensen van de Internationale Socialisten (IS) op. Zij waren posters aan het verspreiden met de kop van Wilders en de tekst "Extremist – brengt u en de samenleving ernstige schade toe". De politie beweert dat Grote Geert Himself een klacht had ingediend, wegens smaad. Op het weblog van de Internationale Socialisten lees je een verslag. Ook de hoofdredacteur daarvan, Pepijn Brandon, was trouwens één van de opgepakte actievoerders.

Zo zien we weer eens hoe Wilders de vrijheid van meningsuiting, waar hij bij zijn infame Koran-filmproject ongetwijfeld weer luidruchtig een beroep op zal doen, in werkelijkheid opvat. Wilders mag alles zeggen over Islam, moslims, de 'linkse pers', en iedereen die Wilders van ongezouten repliek wil dienen. De ongezouten repliek zelf, kritiek op Wilders, of die nu satirisch is in posterformaat, inhoudelijk, in columnvorm, als discussiebijeenkomst of als brief van Doekle Terpstra – dat gaat echter allemaal te ver.

Het stuk van Terpstra bijvoorbeeld was meteen een "abjecte brief van een gevaarlijke man", volgens Wilders. Een discussiebijeenkomst op de Universiteit van Amsterdam (UVA) van de Internationale Socialisten en anderen over de vraag hoe om te gaan met de dreiging die van Wilders en zijn politiek uitgaat, had volgens Bosma (fractielid van Wilders’ PVV) nooit medewerking van de UVA mogen krijgen. Een website tegen Wilders' haatzaaierij, niet ten onrechte tegenhaatzaaierij.nl genoemd, was volgens Wilders ook al een bijdrage aan een sfeer van "haat en agressie" de de weg vrij zou maken voor "buitenwettelijke middelen" – tegen hem. De site wordt inmiddels trouwens niet meer onderhouden. De paar mails die er dagelijks nog binnenkomen bestaan nog vrijwel uitsluitend uit haatmail, zo lezen we op die website. Vandaar dus. Wie intimideert nu wie?!

En nu dus waren de kameraden van de IS en hun posters doelwit van Wilders. Opmerkelijk hierin is trouwens de rol van de Amsterdamse politie – en van degene die daaavoor de verantwoordelijkheid dragen. Agenten als uitvoerders van de wensen van Wilders, het is op zijn minst opmerkelijk. Het enige wat Wilders langzamerhand nog een beetje onderscheidt van een klassiek fascistisch politicus is hrt feit dat hij niet actief bezig is met het opzetten van een eigen gewelddadige beweging op straat, eigen knokploegen en paramilitaire toestanden. Maar waarom zou hij ook, nu het Amsterdamse politiekorps klaarblijkelijk best als Wilders' knokploeg wil optreden?

Ten slotte de media. NRC, nu.nl en nieuws.nl vinden de grove aantasting van de vrijheid van meningsuiting van tegenstanders van Wilders blijkbaar niet de moeite waard. De Volkskrant geeft wel een summier verslagje. Daarin ontbreekt de opmerking van Pepijn Brandon uit het persbericht, wèl te lezen op het IS-weblog: "Het is absurd dat juist een politicus die dagelijks grove beledigingen uit tegen een hele bevolkingsgroep een zich hierbij beroept op de vrijheid van meningsuiting, op deze manier ons de mond probeert te snoeren" - een toch nogal cruciaal deel van de reactie van de actievoerders.

Trouw geeft in haar korte berichtje dat citaat wel. De Telegraaf weer niet – maar die laat weer wèl de poster tegen Wilders waar het om ging op haar website zien. Daarmee laat die krant – doorgaans spreekbuis van rechts, totaal tegenovergesteld aan alles waar ik voor sta - zien nog een klein beetje lef te hebben, iets dat in deze materie in vrijwel alle andere media ontbreekt. Gaat de Amsterdamse politie nu ook het kantoor van De Telegraaf binnenvallen om deze daad van 'smaad' aan te pakken? Van een béétje knokploeg van Wilders verwacht ik niet minder.

1 opmerking:

Unknown zei

o jeej, hij staat al enkele maanden op mijn hyve, straks word ik ook opgepakt :p

nieuwe leus voor de colpo's: koop de poster voordat we gearresteerd worden :p

maar ff serieus, ik vind het echt bezopen dat kameraden hiervoor worden opgepakt.
zelf ga ik de poster dan ook nog activer proberen te verspreiden.
binnen mijn vrienden kring lijkt er opeens vraag naar te zijn :D