zaterdag 14 oktober 2006

Israël, Australië en het "witte ras"

De staat Israël is een koloniale, racistische staat en heeft als zodanig geen bestaansrecht. Ze dient als zodanig te verdwijnen, anders is een rechtvaardige vrede in het Midden-Oosten onmogelijk. Argumenten daarvoor zijn er te over.

De staat is gesticht op basis van verdrijving van de plaatselijke Palestijns-Arabische bevolking. De staat bevoorrecht op allerlei manieren haar Joodse boven haar Palestijnse burgers. De staat erkent het recht van mensen van joodse afkomst om wanneer zij maar willen naar Israel te verhuizen - ook al gaat het om mensen wiens voorouders in geen honderden jaren in het grondgebied van wat nu Israël is, zijn geweest. Maar Palestijnen, verdreven in 1948, in 1967, in 1982, zij mogen niet terugkeren. Ze dient vervangen te worden door een staat met democratische rechten voor alle bevolkingsgroepen. Wie de kern van het argument nog eens na wil lezen kan kijken in de desbetreffende paragrafen van een prachtig artikel van Chris Harman over de Libanon-oorlog van afgelopen zomer in het nieuwe nummer van International Socialism.

En wie Chris Harman of mij niet wil geloven, hecht misschien wel waarde aan de uitspraak van de Israelische ambassadeur in Australië, zoals weergegeven in het Israëlische dagblad Haaretz. Die ambassadeur, Naftali Tamir, laat duidelijk merken dat hij Israel ziet als erfgenaam van de wtte koloniale traditie. Hij reikt Australië als volgt de hand: "Wij zijn in Azië zonder de kenmerken van Azië. Wij hebben geen gele huidskleur en scheve ogen. Azië is in essentie het gele ras. Australië en Israël niet - wij zijn in essentie het witte ras (...)".

Het gaat er vervolgens om dat beide landen bruggen bouwen naar die arme gele stakkers, zo is de strekking als ik het goed begrijp. Ach ja, de westerse beschaving he? Zei Gandhi al niet eens dat die beschaving "een goed idee zou" zijn? Ik vond dit fraais via het antizionistische weblog Jews Sans Frontières, een onmisbaar medicijn ter bevordering van de geestelijke gezondheid in deze vergiftige tijden. Overigens is het Israelische ministerie van Buitenlandse Zaken wel een beetje geschrokken, aldus het bericht.

De honderden miljoenen Indiërs, Pakistanen, Iraniërs, Arabieren zullen er ongetwijfeld van opkijken dat zij door de ambassadeur tot het "gele ras"worden gerekend. Belangrijker: dat hele denken in rassen is allang door de biologie achterhaald en is door de nazi-tijd te kijk gezet als weerzinwekkend. Het wordt buiten racistische kringen niet serieus meer genomen. En inderdaad, tot die kringen hoort de Israelische ambassadeur en zijn staat. Met hun eigen racistische woorden zullen we ze an de schandpaal nagelen voor wat ze zijn.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hey,nice blog!!! I found a place where you can make an extra $800 or more a month. I do it

part time and make a lot more than that. It is definitely worth a visit! You can do it in your

spare time and make good cash. Make

Extra Cash

Anoniem zei

Hey! Useless comment! I think this isn't quite the right place to drop your commercial shit.

I'm a socialist, I am it fulltime and it is definitely worth fighting for! You can do it in your spare time and enjoining your life more than you might do it now.

Be a socialist!