donderdag 16 november 2006

Marx meets Disney, Solidarity Forever en andere vrolijkheden

Zo, het is tijd voor een verhoging van de algehele rode vrolijkheid. We doen eerst een mooie cartoon uit Harper's Magazine over wapenhandel. We doen er nog eentje, speciaal voor wie Bill Clinton op wil nemen in het Pantheon van Progressive Presidenten. Hier vind je nog meer van dit moois, zoals ik dat zelf ook deed.

Dat was het opwarmertje. Nu gaan we zingen, goed? Solidarity Forever, die gouwe ouwe uit de Amerikaanse arbeidersbeweging. Meezingen dringend gewenst, daarom hier de tekst, zelfs twee coupletten meer dan op het videootje. Ik kwam de video op het spoor via het weblog van Stephen Solz, "Psyche, Science, and Society" dat veel toegankelijker en relevanter is dan de wat wazige titel doet vermoeden.

En nu de uitsmijter: Walt Disney goes Marxist, een geïllustreerde versie van het Communistisch Manifest. Ik kreeg een rolling van ruim acht minuten. Ik kwam dit prachtigs tegen op Marxsite. Wie het werk in het Nederlands wil lezen, zonder illuistraties, kan terecht op de Nederlandstalige sectie van Marxists.org , om precies te zijn hier.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hey bedankt voor al deze leuke en intressante links :)