vrijdag 8 december 2006

Over musical en evolutie

Nieuws uit de entertainment-wereld: Andrew Lloyd Webber, bekend van de musicals Evita, Cats en Jesus Christ Superstar, gaat nu ook het rapport van de Iraq Study Group in een musical omzetten. Dat meldt althans Assimilated Press, kennelijk een nieuw persbureau. De cast is indrukwekkend, met onder meer Sylvester Stallone als vice-president Cheney, en Whoopy Goldberg als Condoleeza Rice.

Het vierde commentaar bij het artikel weet ook al de titels van nummers op de twee bijbehorende CD's. We vinden daar onder meer "Bring It On! Bring It On" , van Bush en het Neocon Koor, "Are You With Us Or A Traitor" (Rove), "Last Throes"(Cheney), "Stand Up, Stand Down"(Bush en het Generaalskoor), "Never Criticize Your President" (Lieberman) en de finale: "Does Anybody Know What To Do?" Ik kwam deze waardevolle aankondiging tegen op het weblog "Once Upon a Time". Ik ben geen groot musical-liefhebber, maar als dit spektakel naar Nederland komt, dan ben ik er zeker bij...

Iets heel anders: de Amerikaanse staat Kansas treedt hard op tegen evolutie: "Als antwoord op een referendum van 7 november hebben wetgevers in Kansas noodwetgeving aangenomen om de evolutie, het hoogst omstreden proces datr verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en diversiteit van soorten en voor het voortdurend overleven van al het leven, buiten de wet te stellen. 'Van nu af aan zullen de straten, bossen, vlakten en rivieren van Kansas veilig zijn voor de goddeloze procedure van evolutie, en zullen soorten in staat zijn om zich voort te planten zonder af te wijken van het door God bedoelde ontwerp', aldus Bob Bethell, lid van det Huis van Afgevaardigden van de staat. (...)

De nieuwe wetten verbieden alle binnen de staatsgrenzen levende wezens om zich opzettelijk aan veranderende levensvoorwaarden aan te passen. Verder zijn er strikte beperkingen gesteld aan elke activiteit die resulteert in verbeterde gezondheid of overleving, voorbij de huidige gemiddelde levensduur van de desbetreffende soort."

Dat zijn pas maatregelen! "Alhoewel de volledige impact van de wet waarschijnlijk de eerste 10 miljoen jaar nog niet wordt gemerkt zijn de meeste bewoners van Kansas blij dat de ban deze week al is ingegaan; ze beweren dat evolutie misschien al te ver is gegaan." De eerste arrestaties zijn er al: "Een politie-inval vrijdag in McPherson, Kansas, in een beweerde faciliteit voor kunstmatige inseminatie, leidde tot de arrestatie van een boer, een veearts, vier assistenten, een stier, en enkele dozijnen koeien." ... Geruststellend, nietwaar? Meer lees je op de website van het linkse magazine The Nation.

Geen opmerkingen: