woensdag 3 januari 2007

Dwarse berichtjes over Midden-Oosten en zo

Het valt soms niet mee je goeie humeur te bewaren als je het nieuws uit het Midden-Oosten volgt. Twee weblogs helpen in zo 'n situatie om de grimmige moed erin te houden.

Het eerste is Jews fans frontières, met als ondertitel: an anti-zionist blog - browsing the media. Daar trof ik zojuist het volgende citaat uit de Israëlische krant Haaretz: "Peretz (minister van defensie, rravotr) beloofde de families (kennelijk van omgekomen militairen, rravotr) eveneens dat de oorlog in Libanon in de nabije toekomst een officiële naam zou krijgen. De ouders klaagden dat de grafstenen van hun kinderen de officiële naam van de oorlog ontbeerden, hetgeen pijnlijk was." Het weblog geeft het citaat, en geeft dan commentaar: "Waarom nummeren ze "ze niet? Of raken ze de tel kwijt?" Het weblog geeft trouwens niet alleen dit soort korte stukjes, maar ook achtergrondstukken en commentaar over Israël, Palestina zionisme, antizionisme, antisemitisme.

Het tweede verheffende weblog in dit verband is The Angry Arab. Die komt met allerlei citaten en berichten, vaak uit Arabische bronnen. Maar vooral zijn eigen commentaartjes - meestal ultrakort - zijn vaal treffend. Hij spaart eigenlijk niemand in de regio.

Neem dit bericht: "Het lijkt erop dat Fath (ik neem aan dat hij Fatah bedoelt, rravotr) en Hamas eindelijk iets vonden om het over eens te zijn. Ze werden het eens over ... eer betuigen aan Saddam. Ik wou dat ze het eens werden over iets anders - zoals de bevrijding van Palestina." Of dit hier: "Toen Gerald Ford president was, dreven mensen de spot met zijn intellect. Vergeleken met George W. Bush klonk Ford als Hegel."

En dit is ook mooi: "Dit moet een heel verdrietige maand geweest zijn voor Donald Rumsfeld. Denk je eens in. Ik bedoel, hij raakte zijn baan kwijt. Daarna raakte hij Gerald Ford kwijt, voor iwe hij gewerkt had. En toen kwam het nieuws van de executie van Saddam, met wie hij die beroemde en tedere wittebroodsweken tot stand bracht in de jaren tachtig." Met daarboven de fameuze foto van de handdruk tussen Saddam en Rumsfeld. Commentaar verder niet nodig.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

dat zijn inderdaad zeer pakkende en vaak ook lachwekkende commentaren :D

Anoniem zei

Het nieuwe jaar is nog maar amper onderweg of de rravotr begint al met het maken van veel minder spelvouten dan voorheen ;)

Het Midden-Oosten... das knap ver weg en ergens toch opbeurend. Dat gebied doet me denken aan Zuid - Amerika: het is (in sociaal-economische zin) een 'kruidvat', er is kruid zat maar waar o waar is die vonk?

Voor een buitenstaander, zoals ik, die vanuit Nederland de situatie in verre oorden bekijkt, lijkt het soms onbegrijpelijk dat de politieke situatie in die verre oorden niet heel snel verandert.

Bring on the katyusha's zou ik zo zeggen!

(voor de belangstellenden: Wikipedia stelt dat

"Katyusha (Катюша) a Russian Soviet wartime song about a girl longing for her beloved, who is away on military service."

en bovenstaande Katyusha bedoelde ik dus nadrukkelijk NIET ;) ).

Anoniem zei

Sick Of It All is een hardcoreband

Anoniem zei

Aha, een muziekkenner is in ons midden! Eens kijken hoe ver de muziekkennis reikt........ welke artiest zong het volgende over Jesse:

"And I'm leaving the light on the stairs
No I'm not scared; I wait for you
Hey Jesse, it's lonely, come home."

Das een makkie :)