woensdag 10 januari 2007

Voornemens, voornemens...

Zo, met grote vertraging wegens ziekte en stress is zowel het jaaroverzicht als de top-50 afgekomen. Intussen komt het nieuwe jaar steeds bloediger op gang nu de VS een luchtoorlog tegen Somalië zijn gestart. Hoog tijd om nu ook de eerder aangekondigde goede voornemens op dit weblog te gooien. Dan kunnen we verder volle kracht vooruit, het grimmige jaar 2007 in.

Prive-voornemens zal ik de lezers besparen. Ik rook niet, en kan dus ook niet proberen te stoppen. Mijn verslaving heet slappe koffie, en wagonladingen suiker daarin. Geen grijze haar op mijn hoofd die ook maar overweegt daar nu mee te stoppen trouwens. Maar sowieso gaat het me om weblog-voornemens, en zaken die daarmee verband houden.

weblog

Dit weblog bestaat nu meer dan 2 jaar: op 28 december 2004 begon ik, toen nog op een andere locatie, regelmatig stukjes te bakken als rooieravotr. Het eerste jaar was een jaar van snelle groei: in de zomer had ik dagelijks geregeld tegen de honderd lezers, en ik kreeg positieve feedback, soms uit heel onverwachte hoek. In de herfst van 2005 kwam er de klad in, wegens allerlei persoonlijke tegenslag ging de regelmaat eruit en verscheen er soms tien dagen niets. Rond de jaarwisseling was de boel wel weer op gang, maar zoiets kost lezers, en de hoge aantallen van 2005 zijn zelden of nooit meer gehaald.

Ook ben ik op 26 juli verhuisd naar de huidige plek, waar om één of andere reden het bezoekersaantal achterblijft. In 2006 heb ik geregeld PC- en internetproblemen gehad, hetgeen de continuïteit ook niet echt ten goede kwam. Sinds september is dat gelukkig vrijwel verleden tijd en blog ik weer vrij stevig voort. Maar het afgelopen jaar was toch vooral een jaar van standhouden en volhouden. Het wordt langzamerhand wel weer eens tijd voor nieuwe stappen en verbeteringen. Zowel de kwaliteit als de continuïteit en ook het bereik, de draagwijdte, gaan wat mij betreft omhoog.

Allereerst heb ik de oorlog verklaard aan de overvloed aan stomme tikfoutjes die erdoor heen glippen. Had met eigen ongeduld te maken, maar ook met het feit dat de spellingschecker van de site zelf de boel hier op tilt doet slaan, en aan het feit dat kopiëren vanuit Word naar het inlogscherm hier ertoe leidde dat bijvoorbeeld alle witruimtes tussen alinea's verdwenen. Spellingscheck in Word was daardoor ook onbruikbaar. Een goede oplossing is in de maak, maar verhoogde oplettendheid moet al wat soelaas bieden. gezien commentaar dat ik las, begint het al te werken.

Belangrijker wellicht is de continuïteit. Van nu af aan verschijnt op dit weblog dagelijks een stuk, groot of klein. Alleen maandag zal ik soms overslaan. Zes stukken in de week wordt hier de regel, tenzij anders aangekondigd of grote overmacht. Geen slome pauzes van vijf dagen meer.

Over de kwaliteit kan ik zelf weinig zeggen of toezeggen, die laat zich niet op afroep, per decreet en via voornemens verhogen. Wel wil ik op termijn toe naar een scheiding van korte stukjes en grotere analytische en historische artikelen. Misschien gebruik ik voor die tweede wel weer webruimte die ik elders heb, of begin ik een tweede webblog ervoor. Sowieso wil ik mijn website, www.peterstorm.info , het komende jaar eens serieus onder handen nemen en tot iets levends verheffen. Dat heeft stilgelegen, het handhaven van het weblog had en heeft prioriteit.

Sowieso komt er een tweede weblog bij van mijn hand: Engelstalig, wel met een lagere frequentie dan dit weblog hier. Aanvankelijk was ik van plan om hier nu en dan ook in het Engels te publiceren maar dat was toch een halfslachtige toestand. Maar ik schrijf hier al veel over de VS en andere buitenlanden, meng me ook graag in debatten over de grens, laat ook graag commentaar achter op Engelstalige weblogs. En dan is het wel zo leuk als lezers van daaruit naar een weblog kunnen dat ze ook werkelijk kunnen lezen. Ik ga dat op een andere site doen dan blogger. Mocht ik ooit besluiten blogger voor gezien te houden (het werken ermee heeft niet enkel voordelen), dan heb ik het terrein elders al verkend en wellicht meer...

Tenslotte werk ik aan stappen om dit weblog en de maker ervan van een iets groter publiek te voorzien, ook buiten de digitale wereld. Zo komen er binnenkort heuse stickers van de rooieravotr. En voor de liefhebbers van papieren leeswerk is er een boekje in de maak met eerder geplaatste stukken van de rooie ravotr uit de afgelopoen twee weblogjaren. Meer nieuws volgt...

muziek

Af en toe schrijf ik op dit weblog over muziek, ook over mijn eigen activiteit op dat vlak. Zowel met die muziek als met het schrijven erover ga ik door. Afgelopen jaar heb ik voor het eerst enkele keren een huiskamerconcert gegeven, en dat bevalt zowel mijn bezoekers als mijzelf nogal. Ik ga daarmee door en zal daarover hier ook berichten. Wie dat eens bij wil wonen kan dat mailen, dan kan ik je uitnodigen en vertellen waar en hoe. Ook andere opotredens zal ik, waar nuttig, hier vermelden. Ook wil ik graag eens een zelfgespeeld en -gezongen muziekfragment on-line zien te zetten. Een beetje self-promotion hier kan geen kwaad....

politiek

Revolutionair socialistische stellingname doortrekt zowel dit weblog-geschrijf als mijn muziek. Schrijven en muziek maken zijn mijn ding, mijn kleine bijdrage aan de strijd ook, en iets wat ik graag doe. Organisatorisch werk, politiek activisme, ook dat doe ik en blijf ik doen - maar mijn sterke punt is het niet. Het is gewoon iets waaraan ik me niet wil onttrekken. Zoals vaste lezers bekend doe ik dat vooral als lid van de Internationale Socialisten , en dan vooral in Tilburg.

Grootse plannen op dit vlak heb ik voor komend jaar niet op de rails staan. Het op gang helpen houden van socialistisch politiek activisme in Tilburg, daar ga ik, op kleine schaal maar hardnekkige wijze, mee door. Maar één ander voornemen heb ik wel op dit vlak. Al tijden ben ik niet meer naar één van de internationale demomstraties van andersglobalisten en anti-oorlogsactivisten geweest; Brussel 2005 was de laatste keer. Ik trek zulke evenementen maar met moeite: teveel hectiek, stress en drukte, hoe geweldig ik het enthousiasme ervan ook vind en hoezeer ik de kern ervan ook deel.

Maar er zijn van die momenten waarin mijn grenzen opzijschuif en doorbreek. Dit jaar komt er so'n moment. In de voorzomer komt de G8 - de belangrijkste wereldleiders - bijeen bij Rostock, Duitsland. Daartegen komt een grote internationale mobilisatie van protest, net als in genua 2001 en Evian 2003 waar ik mee deed. Dit jaar ga ik, zo enigszins mogelijk, mee naar Rostock. Ik hoop dat ook veel van de bezoekers van dit weblog eveneens, het liefst in georganiseerd verband, de weg naar dit internationale protest tegen de wereldwijde aanvoerders van oorlog en ongelijkheid weten te vinden.

Zo, genoeg toekomstgeneuzel. Ik wens de lezers van dit weblog het beste in het dagelijks alweer ietsje minder nieuwe jaar...

3 opmerkingen:

Anoniem zei

klinkt goed peter.
dus zet hem op he!!
en ik hoop uiteraard aan je zijde te kunnen lopen in rostock :)

Anoniem zei

veel succes
en wat dacht je van rooieravotr t-shirts
En ook veel succes in rostock, maar ik kan niet komen vanwege andere bezigheden (examens en sportverplichtingen)

Anoniem zei

De acties in Rostock konden wel eens een heel apart karakter krijgen. Extreem-rechts is in Rostock ook te vinden getuige het volgende bericht dat ik op internet vond...


In the northern port city of Rostock in former East Germany, 4,000 police were deployed in order to keep protest marchers from the right-wing extreme apart from their left-wing counter-protestors. Police arrested more than 100 people as the left-wingers tried to disrupt a march by about 1,300 members of the neo-Nazi National Democratic Party of Germany (NPD) that had been approved by the authorities. Though the police didn't resort to using water cannons, they did use billy clubs to stop violent leftist protestors. The organizers of the counter-demonstration -- unions, the state parliament, political parties and the local anti-fascism alliance described the event as a success. However, they spared no criticism for what they described as an "disproportionate police deployment."


Er bestaat in de deelstaat waar Rostock deel van uit maakt zoiets als een 'Security and Public Order Act' die de Duitse politie, tijdens demonstraties, VERgaande bevoegdheden toekent. Dat kon nog wel eens een aparte demonstratie worden, daar in Rostock (aardig groot ook wat opkomst betreft gezien de politieke situatie in Duitsland).

Ik ga, net als rravotr, naar Rostock. En ik verwacht geweld, veel geweld. Geweld van de zijde van de politie en (met een beetje pech) geweld van de zijde van extreem-rechts. Geweld van de zijde van sickofitall valt niet echt te verwachten. Ook hier geldt echter 'als ze meppen dan meppen we terug'.